Is Jenny Erpenbeck een politiek schrijfster?

Zojuist een artikel afgerond over de vooraanstaande Duitse schrijfster Jenny Erpenbeck. Zij schreef in 2015 de roman ”Gehen, ging, gegangen”, over het brisante thema van de vluchtelingenproblematiek. Het boek was lange tijd genomineerd voor een prestigieuze literaire prijs in Duitsland en dat leidde tot vele verhitte discussies of dat gebaseerd was op de literaire merites van het boek of een politiek correcte keuze van de jury. Het boek kreeg de prijs uiteindelijk niet, sommigen zagen juist daarin een politiek correcte keuze. Zoals altijd, beschrijf ik vooral mijn liefde voor het werk van de auteur en wil ik u daarvan deelgenoot maken. Zij is, volgens mij, een groot auteur met een sterke morele ondertoon. Beoordeelt u zelf of dat goed is, leest u vooral haar boeken!

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: